Etusivu Milongat ja kurssit
Argentiinalainen tango Jyväskylä - Milongat ja kurssit

KURSSIT

Kurssit:

Kevään 2023 kurssit ilmoitetaan myöhemmin.


MILONGAT 2023:

Tango Arcón ry järjestää milongaillan eli argentiinalaisen tangon tanssiaiset kerran kuussa.

Keskiviikkoisin klo 19-22 seuraavasti: 18.1. + 8.2. + 1.3.  Kevään ajat ilmoitetaan myöhemmin.

Paikka on ravintola Jalo Kitchen and Loungen viihtyisä kabinetti. Kävele ravintolan läpi keittiön ohi , nouse pari porrasta ja voit astua tangoon!

Milongaan on vapaa pääsy ja se on tarkoitettu ihan kaikille alkajasta konkariin! Voit halutessasi jättää dj:lle tippiä. Jalon makoisien juomien ja ruokien maistaminen olisi toivottavaa.

Tervetuloa JaloMilongaan!


Milongakäytäntömme:
- Yksi tanda koostuu kahdesta tai kolmesta kappaleesta eli saman parin kanssa tanssitaan kaksi kappaletta.
- Hakutyyli ja tansiinhaku on vapaa. Suosittelemme "harjoittelemaan" capeceon eli katsehaun käyttöä, mutta kaikki muutkin tyylit ovat yhtä sallittuja. Myös naiset voivat tehdä aloitteen tanssiin haussa.
- Voit myös treenata parin kanssa haluamaasi asiaa, mutta toivomme silloin, että menet rondasta eli tanssiringistä sivummalle.
- Viikkomilonga on aina ilmainen, mutta tippi dj:lle on suotavaa.


Milonga? Mitä se on?

Milonga on paitsi yksi argentiinalaisen tangon tanssimuoto (milonga) niin myös yleisnimitys tanssitapahtumalle, eli kyseessä on argentiinalaisen tangon tanssit. Argentiinalaisen tavan mukaan tansseissa etsitään katsekontakstia jos halutaan tanssia ja mies ehdottaa nyökkäämällä päätään katsekontaktin synnyttyä ja jos nainen nyökkää miehen tehtyä aloitteen, pari kohtaa tanssilattialle ja tanssii tandan (normaalisti 4 tangoa, tai 3 valssia tai milongaa, jonka jälkeen tulee CORTINA, joka on musiikkikappale, joka kestää noin 40 - 90 sek. ja on yleensä jotain ihan muuta musiikkia kuin tangoa). Suomessa tosin toteutetaan paljon vapaata hakua, mutta virallinen hakuetiketti on syytä tuntea. Argentiinassa naistenhakua ei tunneta...joissain milongoissa voi olla yksi naisten haku, joka kuulutetaan erikseen ja silloinkin haku tehdään katsekontaktilla....ei hakemalla suoraan


Viimeksi päivitetty 04.01.2023 20:33