Etusivu Milongat ja kurssit
Argentiinalainen tango Jyväskylä - Milongat ja kurssit

 

MILONGAT 2017:

 

 

MILONGA DEL LUNES LAAJAVUORI! Maanantaisin klo 20.00-22.00 4.9.2017 alkaen.

mdll

 

Eli maanatain milonga Laajavuoressa, Cumuls Resort -kylpylä-hotellissa. Aika on tuttu eli maanantaisin klo 20.00 - 22.00. Osoite on Laajavuorentie 30, Jyväskylä. Tilana on ravintolan sali, joka löytyy, kun menet sisään oikean puoleisesta ovesta ja kävelet suoraan eteenpäin. Milongat jatkuvat 4.12.2017 saakka.

Milonga on ilmainen, mutta tippi dj:lle on suotavaa.

 

Jatkamme myös 2017 aiemmin kokeiltuja milongakäytäntöjä, jotka helpottavat uusien tanssijoiden osallistumista milongaan:
- Yksi tanda koostuu kahdesta kappaleesta eli saman parin kanssa tanssitaan kaksi kappaletta.
- Hakutyyli ja tansiinhaku on vapaa. Suosittelemme "harjoittelemaan" capeceon eli katsehaun käyttöä, mutta kaikki muutkin tyylit ovat yhtä sallittuja. Myös naiset voivat tehdä aloitteen tanssiin haussa.
- Voit myös treenata parin kanssa haluamaasi asiaa, mutta toivomme silloin, että menet rondasta eli tanssiringistä sivummalle.

 

 

ILTAMILONGA la 11.11.2017

Milonga Julietan ja Raulin kurssin yhteydessä. Lisäinfoa sivun alaosassa.

 

PIKKUJOULUMILONGA la 9.12.2017

Tarkempaa infoa tulee myöhemmin.

 

Tulossa:

Aalto Marathon Day

Lauantaina 24.3.2018! Tanssia aamusta iltaan kaupungin upeimmassa paikassa eli Aalto-salissa Jyväskylän keskustassa! Osoite Väinönkatu 7. Vapaaehtoisväkeä tarvitaan hoitamaan Maratonin järjestelyjä. Järjestelytoimikuntaan voi ilmoittautua Raijalle emailiin raija.aittakumpu-hyden( at )tangoarcon.com

 


 

Milonga? Mitä se on?

Milonga on paitsi yksi argentiinalaisen tangon tanssimuoto (milonga) niin myös yleisnimitys tanssitapahtumalle, eli kyseessä on argentiinalaisen tangon tanssit. Argentiinalaisen tavan mukaan tansseissa etsitään katsekontakstia jos halutaan tanssia ja mies ehdottaa nyökkäämällä päätään katsekontaktin synnyttyä ja jos nainen nyökkää miehen tehtyä aloitteen, pari kohtaa tanssilattialle ja tanssii tandan (normaalisti 4 tangoa, tai 3 valssia tai milongaa, jonka jälkeen tulee CORTINA, joka on musiikkikappale, joka kestää noin 40 - 90 sek. ja on yleensä jotain ihan muuta musiikkia kuin tangoa). Suomessa tosin toteutetaan paljon vapaata hakua, mutta virallinen hakuetiketti on syytä tuntea. Argentiinassa naistenhakua ei tunneta...joissain milongoissa voi olla yksi naisten haku, joka kuulutetaan erikseen ja silloinkin haku tehdään katsekontaktilla....ei hakemalla suoraan

 


 

KURSSIT

 

 

JULIETA QÜESTA & RAULI CHOQUE

Viikonloppukurssi  la-su 11.-12.11.2017. Tämä ihastuttava opettajapari Buenos Airesista on käynyt jo kaksi kertaa opettamassa Jyväskylässä ja he ovat saaneet kurssilaisilta erittäin hyvää palautetta.

Paikka: Valteri-koulu Onerva, osoite Kukkumäentie 27, Jyväskylä. Kulku ovesta A1 (ovessa lukee 'Taito', kartta löytyy sivulta 'Opetus'.).

Aikataulu:

La 11.11. opetusta 2x1,5h klo 12.00-15.30

Su 12.11. opetusta 2x1,5h klo 11-14.30

Taso: Perus-keskitaso.

Hinta: 25€ / osio. 80€ / koko kurssi. Maksu etukäteen Tango Arónin tilille FI28 5290 0220 3279 00 (Keski-Suomen Osuuspankki). Kirjoita viestikenttään 'Julieta Qüesta ja Rauli Choque, viikonloppukurssi 11.-12.11.2017 '. Kurssimaksu palautetaan vain terveydenhoitajan tai lääkärin todistuksella. Kurssimaksun voit maksaa myös Smartum-seteleillä (mainitse ilmoittautuessasi, jos aiot käyttää Smartum-seteleitä). Smartum-saldolla voi maksaa maksun etukäteen netissä ja esittää tositteen tullessa. Osallistuminen edellyttää Tango Arcónin jäsenyyttä (jäsenmaksu 20€; 10€ opiskelijat ja eläkeläiset).

Ilmoittautumiset: eija.wacklin( at )tangoarcon.com

Mahdollisuus yksityistunteihin perjantaina.

 

Seuraavassa hieman taustatietoa opettajista: Buenos Airesissa asuvat Juli ja Rauli opettavat tangokoulussa Nueva Escuela Argentina de Tango ja omien sanojensa mukaan he rakastavat opettamista. He ovat kiertäneet myös Euroopaa opettaen ja esiintyen useassa kaupungissa. Erityisen tutuksi on heille tullut Ruotsi ja Malmön Tango Corazón, jossa he ovat pitäneet viikkotunteja.

Juli ja Rauli ovat molemmat harrastaneet tanssia lapsesta asti ja argentiinalainen tango on ollut heille ammattina vuodesta 2011. Heidän opettajinaan ovat olleet mm. Carlos Perez ja Rosa Forte. Uralle mahtuu myös useita palkintoja tanssikisoista. Facebookissa heidät löydät täältä: https://www.facebook.com/julietayraulitango/
ja heidän omilta nettisivuiltaan täältä: https://julietayraulitango.wordpress.com/

Seuraavassa englanniksi Julietan ja Raulin opetusfilosofiasta: In their classes, Julieta & Rauli, teach about the importance of the Cadence and the Embrace in the Tango, emphasizing in the connection between the dancers. Besides, they mix, the traditional concepts with elegant and comfortable technique. In their classes they have many exercises and figures available to improvise. Not choreographic sequences. Their students learn about Musicality, the importance of the pause and differences between orquestas. Besides dancing, Julieta & Rauli want their students to learn the essence and passion for the tango.

julietayrauli

 

Milonga

Iltamilonga kurssin yhteydessä la 11.11. Illan aikana opettajien tanssiesitys. Lisäinfoa tulee myöhemmin.

Viimeksi päivitetty 18.10.2017 14:45