Etusivu Milongat ja kurssit
Argentiinalainen tango Jyväskylä - Milongat ja kurssit

 

MILONGAT 2018:

 

 

MILONGA DEL LUNES LAAJAVUORI!

Milongat jatkuvat 8.1.2018!

mdll

 

Eli maanantain milonga Laajavuoressa, Cumuls Resort -kylpylä-hotellissa 8.1.2018 alkaen. Aika on tuttu eli maanantaisin klo 20.00 - 22.00. Osoite on Laajavuorentie 30, Jyväskylä. Tilana on ravintolan sali, joka löytyy, kun menet sisään oikean puoleisesta ovesta ja kävelet suoraan eteenpäin. Milongat jatkuvat 21.5.2018 saakka.

Milonga on aina ilmainen, mutta tippi dj:lle on suotavaa.

 

Jatkamme myös 2017 aiemmin kokeiltuja milongakäytäntöjä, jotka helpottavat uusien tanssijoiden osallistumista milongaan:
- Yksi tanda koostuu kahdesta kappaleesta eli saman parin kanssa tanssitaan kaksi kappaletta.
- Hakutyyli ja tansiinhaku on vapaa. Suosittelemme "harjoittelemaan" capeceon eli katsehaun käyttöä, mutta kaikki muutkin tyylit ovat yhtä sallittuja. Myös naiset voivat tehdä aloitteen tanssiin haussa.
- Voit myös treenata parin kanssa haluamaasi asiaa, mutta toivomme silloin, että menet rondasta eli tanssiringistä sivummalle.

 

 

 

AALTO MARATHON DAY

la 24.3.2018 klo 12.00 - su 25.3.2018 klo 04.00

aaltomarathon

 

Tangoa keskipäivästä seuraavaan aamuun! Tango Arcón ry järjestää tänäkin vuonna jo perinteeksi tulleen argentiinalaisen tangon "puolimaratonin", joka samalla on Tango Arcón ry:n syntymäpäiväjuhla. Aloitamme tanssimisen puolilta päivin ja jatkamme aamuyön tunneille asti. Paikkana on upea Alvar Aallon suunnittelema Aalto-sali Jyväskylän keskustassa. Ei rekisteröitymistä, tulet vain paikalle! Toivomme kuitenkin, että merkitset FB-tapahtumaan osallistumisesi. Aalto-sali löytyy Jyväskylän Kävelykadun kupeelta osoitteesta Väinönkatu 7.

Päivän avaa itseoikeutetusti Mr Aalto eli dj Jari Aalto. Iltamilongan tahdittaa dj Dani El (Chile) ja yöllä meitä pitää hereillä dj-battle taistelijoina Jenni Valli ja Emma Murros.

jariaalto emmamurros daniel

jennivalli

Dj't:
Jari Aalto, Emma Murros, Dani El,
Jenni Valli

Iltamilongan tunnelman tihentää klo 21.30 alkava live-osuus! Argentiinalaista tangoa tulkitseva Sol de Noche vie sinut silloin mukanaan tulisten melodioiden syleilyyn. Melankolia, mustasukkaisuus, onni, rakkaus ja ristiriidat saavat soivan muodon yhtyeen taitavissa käsissä. Pääosin Astor Piazzollan musiikkiin keskittyvän yhtyeen ohjelmisto koostuu instrumentaalimusiikista sekä laulaja Suvi Uuran tulkitsemista kappaleista.

Aalto-sali on arkkitehti Alvar Aallon ensimmäinen merkittävä julkinen suunnittelutehtävä ja se valmistui vuonna 1925 Jyväskylän työväenyhdistyksen työväentaloksi. Rakennus on nähtävyys jo itsessään edustaen 1920-luvun klassismia. Tässä juhlavassa salissa on upeaa tanssia - varsinkin kun lattia on kuin luotu tanssimiseen.

Tarjolla on heti alkuun kuoharibrunssi, joten kannattaa olla ajoissa! Puolilta öin on saatavana yöpalaa. Emme myy alkoholia, mutta voit tuoda omat juomat mukanasi.

aaltosali

rotunda

soldenoche

 

OHJELMA:

klo 12.00-17.00 Brunssimilonga dj Jari Aalto
klo 12.00-14.00 Kuoharibrunssi
klo 17.00-20.00 tauko (ovet lukittu klo 18-19)
klo 20.00-21.30 Dj Dani El
klo 21.30-22.15 Live: Sol de Noche -orkesteri
klo 22.15-24.00 Dj Dani El
klo 24.00-04.00 Dj -battle Jenni Valli ja Emma Murros
klo 23.00-01.00 yöpalaa tarjolla

 

HINNAT:
Koko päivä: 35€
Vain päivämilonga tai iltamilonga: 20€
Ruokatarjoilu sisältyy hintaan.

 

KENKÄMYYNTI: Ihania tangokenkiä myy Jonna ja Tango Room.

KIRPPUTORI: Voit tuoda myyntiin itsellesi tarpeettomaksi käyneet tangovaatteet tai kengät ja löytää uusia tilalle. Merkitse tuotteeseen hinta ja yhteystietosi. Rekki löytyy.

MAJOITUS: Kysy kotimajoitusmahdollisuutta Tango Arcónin jäseniltä. Lähellä olevia hotelleja ym.: Forenom Hostel Jyväskylä, Cumulus, Omenahotelli, Verso, Scandic.

Täältä löydät Jyväskylän parkkikartan.

Vapaaehtoisväkeä tarvitaan hoitamaan Maratonin järjestelyjä. Järjestelytoimikuntaan voi ilmoittautua Raijalle emailiin raija.aittakumpu-hyden( at )tangoarcon.com

 


 

Milonga? Mitä se on?

Milonga on paitsi yksi argentiinalaisen tangon tanssimuoto (milonga) niin myös yleisnimitys tanssitapahtumalle, eli kyseessä on argentiinalaisen tangon tanssit. Argentiinalaisen tavan mukaan tansseissa etsitään katsekontakstia jos halutaan tanssia ja mies ehdottaa nyökkäämällä päätään katsekontaktin synnyttyä ja jos nainen nyökkää miehen tehtyä aloitteen, pari kohtaa tanssilattialle ja tanssii tandan (normaalisti 4 tangoa, tai 3 valssia tai milongaa, jonka jälkeen tulee CORTINA, joka on musiikkikappale, joka kestää noin 40 - 90 sek. ja on yleensä jotain ihan muuta musiikkia kuin tangoa). Suomessa tosin toteutetaan paljon vapaata hakua, mutta virallinen hakuetiketti on syytä tuntea. Argentiinassa naistenhakua ei tunneta...joissain milongoissa voi olla yksi naisten haku, joka kuulutetaan erikseen ja silloinkin haku tehdään katsekontaktilla....ei hakemalla suoraan

 


 

KURSSIT

 

 

CARINA QUIROGA & ARTTU ARTKOSKI la 14.4.2018, tangotekniikkaa!

arttucarina

Tätä kurssia on kovasti toivottu viime syksyn hyvien kokemusten perusteella! Kurssilla opiskellaan tangotekniikkaa sekä naisille että miehille erikseen, että paritekniikkaa. Tekniikkatuntien lisäksi opetellaan myös chacarera, joka on tangon, valssin ja milongan ohella neljäs tanssi, hauska argentiinalainen kansantanssi, jota milongoissa silloin tällöin myös tanssitaan.

 

Aika: La 14.4.2018 klo 12.00-17.15
Paikka: Valteri-koulu Onerva, os. Kukkumäentie 27, Jkl.
Teema: Tangotekniikka; chacarera.
Taso: kaikki tasot
Aikataulu:
klo 12.00-13.30 Soolotekniikkaa erikseen miehille ja naisille.
klo 13.30-14.00 tauko
klo 14.00-15.30 Paritekniikkaa.
klo 15.45-17.15 Chacarera.
Hinta: 50 € / koko päivä, 20 € / osio. Smartum-seteleillä voi myös maksaa (kerro ilmoittautumisessa jos käytät niitä).
Ilmoittau-
tumiset:
eija.wacklin(ät)tangoarcon.com (ma 26.3. alkaen).
Osallistuminen edellyttää Tango Arcónin jäsenyyttä (jäsenmaksu 20€; 10€ opiskelijat ja eläkeläiset). Kurssimaksu (ja mahdollinen jäsenmaksu) ennakkoon yhdistyksen tilille Keski-Suomen Osuuspankki FI28 5290 0220 3279 00. Kurssimaksu palautetaan vain terveydenhoitajan tai lääkärin todistuksella. Ennakkoilmoittautumisella pyritään takaamaan, ettei kurssilla ole liian suurta nais-/miesenemmistöä.

 

 

 

Viimeksi päivitetty 17.03.2018 13:43