Etusivu Milongat ja kurssit
Argentiinalainen tango Jyväskylä - Milongat ja kurssit

 

MILONGAT 2019:

Maanantaisin Milonga del Altura klo 20.30-22.00
Paikka: Kukkulan koulun liikuntasali, Kukkumäentie 29, Jyväskylä

Aloittajaystävällinen milonga kevätkokouksen jälkeen 6.5.2019. Kokous alkaa klo 20.00. Milonga jatkuu klo 22.00 saakka.

Maanantaina 29.4. opetus ja milonga ravintola Mutkassa. Opetus klo19.00- ja milonga 20.30-22.00. Osoite: Kaupplaispiha, Kauppakatu 25.


Milonga on aina ilmainen, mutta tippi dj:lle on suotavaa.

Milongakäytäntömme:
- Yksi tanda koostuu kahdesta kappaleesta eli saman parin kanssa tanssitaan kaksi kappaletta.
- Hakutyyli ja tansiinhaku on vapaa. Suosittelemme "harjoittelemaan" capeceon eli katsehaun käyttöä, mutta kaikki muutkin tyylit ovat yhtä sallittuja. Myös naiset voivat tehdä aloitteen tanssiin haussa.
- Voit myös treenata parin kanssa haluamaasi asiaa, mutta toivomme silloin, että menet rondasta eli tanssiringistä sivummalle.

 


 

Milonga? Mitä se on?

Milonga on paitsi yksi argentiinalaisen tangon tanssimuoto (milonga) niin myös yleisnimitys tanssitapahtumalle, eli kyseessä on argentiinalaisen tangon tanssit. Argentiinalaisen tavan mukaan tansseissa etsitään katsekontakstia jos halutaan tanssia ja mies ehdottaa nyökkäämällä päätään katsekontaktin synnyttyä ja jos nainen nyökkää miehen tehtyä aloitteen, pari kohtaa tanssilattialle ja tanssii tandan (normaalisti 4 tangoa, tai 3 valssia tai milongaa, jonka jälkeen tulee CORTINA, joka on musiikkikappale, joka kestää noin 40 - 90 sek. ja on yleensä jotain ihan muuta musiikkia kuin tangoa). Suomessa tosin toteutetaan paljon vapaata hakua, mutta virallinen hakuetiketti on syytä tuntea. Argentiinassa naistenhakua ei tunneta...joissain milongoissa voi olla yksi naisten haku, joka kuulutetaan erikseen ja silloinkin haku tehdään katsekontaktilla....ei hakemalla suoraan

 


 

KURSSIT

Seuraavan kauden kursseista tiedotetaan opettajien ja ajankohtien varmistuttua.

 

Viimeksi päivitetty 16.04.2019 11:11